Sorgterapi – måske det rette for dig

05 August 2022 admin

editorial

Har du mistet en person, som stod dig meget nær, og har du svært ved at komme videre oven på dødsfaldet? Så kan det sagtens være, at du lider af langvarig sorgreaktion – en diagnose, som rammer mange sørgende mennesker.

Hvad er langvarig sorgreaktion?

En langvarig sorgreaktion er en naturlig reaktion på en nær slægtning eller venindes død. Det er vigtigt at huske, at der ikke findes nogen “rigtig” måde at sørge på, og at alle reagerer forskelligt.

Nogle mennesker græder måske meget, mens andre måske slet ikke har lyst til at græde. Nogle mennesker kan blive indelukket og isolere sig fra venner og familie, mens andre kan finde trøst i at tale om deres elskede.

Sorgterapi

Hvordan håndterer man bedst sin sorg?

Der er mange forskellige måder at håndtere sorgen på, og det, der virker for én person, virker måske ikke for en anden. Men hvis du opdager, at din sorg påvirker dit hverdagsliv – hvis du f.eks. har svært ved at spise eller sove, eller hvis du har svært ved at koncentrere dig på arbejdet – kan det være tid til at søge professionel hjælp.

En psykoterapeut kan hjælpe dig med at forstå din sorg og med at finde nye måder at håndtere den på. Han eller hun kan også hjælpe dig med at tale om din elskede og med at udtrykke dine følelser i en tryg og fortrolig atmosfære. Hvis du kæmper med langvarig sorg, kan psykoterapi måske hjælpe dig.

Sorgterapi hos psykoterapeut

Sorgterapi er en form for psykoterapi, der kan hjælpe dig med at håndtere din sorg. Den er normalt kortvarig, og den kan omfatte individuelle eller gruppesessioner.

Sorgterapi kan hjælpe dig med at komme til orde med dit tab, udtrykke dine følelser og lære nye håndteringsmekanismer. Hvis du kæmper med at håndtere din sorg, kan sorgterapi måske hjælpe dig.

Find sorgterapi i Holstebro på kirstenklynge.dk.

More articles