Afhængig af medicin? Få hjælp på et misbrugscenter

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er misbrug og afhængighed af receptpligtig medicin et særdeles stort problem. Du bør som patient være utroligt opmærksom på afhængigheds symptomer – og oplever du at dit forbrug tager overhånd bør du ikke tøve med at opsøge professionel behandling.

Hvor kan jeg få behandling af afhængighed?

Uanset om du er gået hen og blevet afhængig af smertestillende medicin eller af angst dæmpende præparater kan du få hjælp til afvænning på et misbrugscenter. Mange misbrugscentre har specialiseret sig inden for behandling af medicin afhængighed – og Behandlingscenter Stien er et af dem.

Behandlingscenter Stien hører til blandt de mest velrenommerede behandlingscentre i Danmark, og er samtidig blandt de centre der har den højeste succes rate. Dette betyder at din chance for at komme ud af misbruget for altid vil øges betydeligt når du vælger Behandlingscenter Stien som dit misbrugscenter.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien?

Når du ankommer til Behandlingscenter Stien med henblik på en misbrugsbehandling, vil du først og fremmest skulle gennemgå en afgiftning. Denne procedure sikrer at alle giftstoffer er ude af dit system førend det fem uger lange behandlings og terapi forløb påbegyndes.

Under selve afgiftnings processen vil du være under opsyn af sundhedsfagligt personale. På den måde sikres det at abstinenserne ikke eskalerer og bliver farlige for dig – og at du ikke foretager dig noget uhensigtsmæssigt i løbet af afgiftningen, som kan være rigtig hård for krop og sjæl.

Dernæst påbegyndes det egentlige behandlings forløb, som består af individuel samtale terapi og gruppe terapi. Terapien har til formål at bevidstgøre dig om dine egne begrænsninger og ressourcer, således at du kan finde styrken i dig selv til at genopbygge dit liv uden afhængighed og misbrug.

Hvis du vil vide mere om misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien, kan du blive klogere på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

More articles