Afhøvling af gulve – når dine trægulve har svære skader

20 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har dine gulve taget skade efter en oversvømmelse som har fået brædderne til at svulme op, revne, og måske forskyde sig i forhold til hverandre? Så bør du undersøge om gulvet kan reddes med en gulvafhøvling.

Hvordan foregår afhøvling af gulve?

Når dine gulve skal have foretaget en gulvafhøvling vil din gulvmand først og fremmest foretage en vurdering af træværkets beskaffenhed. Ved en gulvafhøvling høvles nemlig op til en halv millimeter af gulvets overflade på én gang. Det er derfor vigtigt at gulvmanden kender tykkelsen af gulvets slidlag, således at gulvet ikke ødelægges ved denne behandling. En dygtig gulvmand vil være i stand til at vurdere nøjagtig hvor meget – eller hvor lidt – der skal skrælles af gulvet for at opnå en jævn overflade.

Dernæst vil gulvmanden på forsigtig vis føre sin maskine til afhøvling af gulve hen over gulvet. En sådan maskine arbejder ved hjælp af skarpe knive, monteret på en valse. Det er derfor vigtigt at man har et solidt og professionelt håndelag samt en god portion tålmodighed. En faglært gulvmand vil være i besiddelse af begge dele, og dermed have de stærkeste forudsætninger for at opnå et flot resultat. Du bør under ingen omstændigheder selv kaste dig ud i projekt afhøvling af gulve – du risikerer at ødelægge gulvet i en grad så det efterfølgende må kasseres.

Når selve gulvafhøvlingen er vel overstået vil din gulvmand foretage en afslibning af gulve. En gulvafslibning efterlader gulvet helt glat og ensartet i overfladen, klar til at modtage en efterbehandling med eksempelvis sæbe eller olie. Du vil blive overrasket over det færdige resultat. Det før beskadigede og misfarvede træværk vil atter stå som nyt. Og gulvene i din bolig kan blive så flotte som var de helt nylagte, hvis såvel afslibning som afhøvling af gulve foretages af en dygtig og kompetent gulvmand.

Du kan få et godt tilbud på gulvafhøvling og gulvafslibning hos DBF Gulvservice på https://gulvafslibning-priser.dk/ 

More articles