Artikel om at låne penge på sikker vis online

18 January 2021 Camilla Skøtt

editorial

Har du fundet lige præcis den kjole, du har drømt om til årets fest, men er kontoen helt i bund? Eller er det den nye iPhone, du ikke kan undvære? Uanset hvad du drømmer om at købe, kan du låne penge til det på nettet – og det er ikke så farligt, som medierne gerne vil have dig til at tro.

Du skal ikke bladre langt på Google, hvis du søger på online lån, inden du har fundet en artikel om at låne penge – og som ikke ligefrem fortæller om emnet i positive vendinger. Det er naturligvis ikke uden grund. Der har været mange lånehajer derude, og før der kom fokus på de tårnhøje renter, nogle online låneudbydere udbød, var der mangt et ungt menneske, der faldt i fælden.

Sådan er det ikke i dag. Nu kan du finde online banker, der er mindst lige så gode som de fysiske banker, og ofte kan du faktisk få en bedre rente eller bedre lånevilkår, end du kan i banken.

Du skal ikke stille sikkerhed på nettet

De gode lånevilkår skyldes, at du ikke skal stille sikkerhed. Online bankerne vurderer dig udelukkende på baggrund af din økonomi og dit budget – de er ligeglade med, hvad du bruger pengene til – og det betyder, at de heller ikke beder om at få pant i det, du nu engang har tænkt dig at købe. De spørger ikke engang.

At du ikke skal stille sikkerhed for lånet, er da også en af de helt store fordele. Hvis du gerne vil låne penge til en kjole, en telefon eller noget andet såkaldt useriøst, så kan det være svært at spørge bankrådgiveren, der med sikkerhed vil synes, at det er en dårlig idé.

Du kan altså roligt vælge en online bank – du skal bare være opmærksom på, at renten og ÅOP ikke er for høj.

More articles