Belær andre om ikke at smække med de døre!

10 November 2021 Anders Lundtang Hansen

Det kan give noget af et gigantisk chok, hvis man sidder og passer sig selv og har åbnet nogle vinduer, men man så ikke har opdaget, at det er ved at skabe lidt træk.

Så kan en dør bag en lige så langsomt begynde at bevæge sig mod sin dørkarm uden en lyd, og hvis man sidder med ryggen til, så opdager man ikke, at den lige til sidst får det sidste sug på, når luftrummet bliver mindre og rammer i med et BRAG!

Det kan man heldigvis gøre noget ved, så længe man husker at sætte noget for døren, eller man bruger en dørstopper, for selv de bedste døre fra Klarvinduer.no er ikke modstandsdygtige mod den slags, for døre skal trods alt kunne åbnes, og hvis intet holder for dem igen, eller de er lavet af et materiale, der ikke er alt for tungt, eller de ikke er bygget så tykke, så kan de sagtens smække.

image

Undgå bedst muligt de smækkede døre

Men selv de bedste døre har ikke godt af at blive smækket med på den måde.

Mange tror, at dørkarmen “fanger” døren, når den smækker i, men hverken dørkarm eller dør har godt af al den smækken, hvilket også er grunden til, at man ser flere og flere, der har easy-luk, eller man bruger døre, der åbner af sig selv og lukker i igen, så mennesker i sidste ende ikke kan få indflydelse på den slags.

Men det er jo ikke alle, der har mulighed for at benytte sig af de muligheder, så det bedste til at begynde med er simpelthen at lære folk, at de ikke skal smække med dørene.

Man kan jo indføre et system, hvor man skal betale en bøde for at smække eller udføre en huslig gerning ekstra for hver gang, man smækker med døren.

More articles