Bryg din egen øl

22 February 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Det interessante ved at brygge sin egen øl er, at det er så tilpas teknisk som man selv har lyst til at gøre det. Det er muligt at brygge en ganske udemærket øl med få ingredienser og et simpelt brygudstyr, men man kan også alt efter temperament og interesse investere i mere avanceret udstyr og lære nye teknikker til ølbrygning. Samtidig er det nødvendigt at lære de forskellige ingrediensers sammensætning og hvordan de spiller ind og kan hjælpe, fremme eller ødelægge smagen i øllen. Det er det der gør at det er sjovt og udfordrende at brygge sin egen øl. Det er også en hel viden for sig selv, hvilke glas der skal bruges til hvilken øl, for bedst at fremme øllens aroma og øllet må ikke være for kold, når det skal drikkes.

Hvordan lærer du at brygge din egen øl?

Der findes masser af materiale at kaste sig over, hvis man har løst til at lave sin egen øl. Der findes mange gode bøger og der er også et utal af videoer på YouTube. Det er også muligt at tage et kursus og lære at lave øl på en eftermiddag. Husk at invitere dine venner med og gør det til en hyggelig dag, hvor i samtidig vil få lidt god mad og en god portion øl med hjem. Der udbydes kurser for både begyndere og mere avanceret kurser, når du får lyst til at lære noget mere.

Det er også muligt at spørge i de butikker, der sælger udstyr til ølbrygning. De vil kunne råde og vejlede dig i hvilke udstyr der er bedst og hvilke ingredienser der er sjove at arbejde med, hvis man har lyst til at prøve noget nyt. Det kunne jo f.eks. være en øl der skal drikkes til årets julefrokost eller næste gang i skal grille på terrassen.

More articles