De praktiske opgaver du skal have klaret, når en person er afgået ved døden

04 February 2022 Steffen Pedersen

editorial

Der er nogle få praktiske opgaver, som du skal tage dig af, når du har mistet en person, som du holder af. Først og fremmest skal du have lov til at sørge og tage dig den tid, som det nu tager. Du bør også få styr på begravelsen, så det kan blive holdt hurtigt efter personen er død. Læs mere i dette indlæg, om hvad du skal have styr på, når en person er afgået ved døden.

 

dødsbo

 

Kontakt en bedemand

Der er masse opgaver, som en bedemand kan hjælpe dig med. De kan hjælpe dig med at planlægge begravelsen og gennemføre den. Det betyder, at i stedet for at du selv skal gøre alt, f.eks. finde en kiste eller bestille et selskabslokale til sammenkomst bagefter begravelse, er der en anden, der kan tage sig af det for dig. En bedemand sørger også for blomsterne, og sørge for at transportere den afdøde til og fra kirken.

 

Ordne dødsboet

Når en person dør, så skal du også have ryddet vedkommendes bolig. Det kan være et familiemedlem eller bekendt, der ikke længere har sin egen familie til at sørge for den del. Du kan hyre nogle professionelle til at sørge for at rydde boligen for dig, så du ikke skal stå med det selv. Det kaldes også for rydning af et dødsbo. Det kan nemlig være en svær og uoverskuelig proces at komme igennem, hvorfor du kan overlade andre til opgaven. Her kan du faktisk også få dem til at sælge boligen for dig.

 

Få styr på papirerne

Du skal få papirarbejdet i orden, når en person dør. Dette omfatter at give besked til alle deres finansielle institutioner. Det er heriblandt banken, som du skal kontakte. Måske du skal have bevilling til at kunne tilgå den afdødes økonomiske papir eller regnskaber for at få styr på det samlet hele. Herudover kan der være noget i forsikringen, der skal tages hånd om. Du kan få hjælp fra en boligadvokat i forhold til boligen eller andre værdipapir, som den afdøde har efterladt sig.

More articles