Der er god hjælp at hente hvis du har et misbrug

04 June 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Danmark og den danske befolkning har et yderst liberal syn på alkohol og for det meste er der alkohol inkluderet, når mennesker mødes. Reelt er der kun 2 legitime årsager til at sige nej til alkohol og det er hvis du er gravid eller hvis du er i bil. Det er derfor ikke underligt at mange mennesker udvikler et alkoholmisbrug.

Nogle gange udvikler det misbrug sig til alkoholisme. Det er muligt at få hjælp hvis man har et misbrug. Det er ikke isoleret til alkoholmisbrug men til alle former for misbrug. Det er dog vigtigt, at du finder det rigtige center der er ekspert i netop din form for misbrug. F.eks. er https://behandlingscenter-stien.dk eksperter i alkoholmisbrug. 

Hvad består en behandling af

Tidligere troede man at det var nok at afgifte en person uanset om det var alkohol eller stoffer og så sende dem hjem med et glas antabus eller metadon. Det ved man i dag langt fra er nok så en behandling i dag omfatter også at finde ud af hvad er årsagerne til misbruget og få dem bearbejdet så de er til at leve med.

Derudover lærer misbrugeren nye værktøjer der gør dem i stand til at takle de problemer der er en del af et helt almindeligt liv. Uden brug af alkohol eller stoffer.

Da der også er et liv efter endt behandling er efterværn også en del af behandlingen. Der arbejdes på at finde et nyt netværk i stedet for det gamle, der ofte har bestået af andre mishandlere.

Desværre er det et menneskeligt træk at andres ulykke ikke er at foragte, så ofte vil de prøve at få misbrugeren tilbage og forsætte misbruget. Det kan også være hjælp til at få kontakt til familen, at få sendt en jobansøgning, at finde en ny bolig eller få søgt førtidspension.

More articles