Det er nogle gange nødvendigt at holde afstand til et insekthotel

03 august 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selv hvis man ikke er bange for insekter eller er allergisk, så er man ikke meget for at blive overrasket over en edderkop under en pude, når man sætter sig i sofaen; og når man sidder og læser under en lampe en sen aften, så er det irriterende, når der flyver så mange møl ind i ansigtet på en.

De dyr har jo ikke betalt husleje for at være hos en, og man skal jage dem ud eller slå dem ihjel – og med sidstnævnte skal man så også gøre rent bagefter.

Men insekter er jo stadig nogle spændende ting, som der findes næsten utallige arter af, og det gælder også herhjemme i Danmark.

Så man accepterer dem, og man vil gerne lære dem at kende – på afstand.
Men man kan jo ikke besøge et sted, der udstiller insekter, hver gang man vil lære de insekter at kende, eller tage hjem til nogle, der holder dem som kæledyr.

Det kan man så gøre med et insekthotel.

Insekthotellet er spændende at observere på afstand

Har man stillet sådan et op ude i naturen og gjort det korrekt, så skal der nok komme insekter til, så man kan se, hvordan de lever og opfører sig.

Men derfor kan man stadigvæk være lidt bange for dem, og det er ikke heldigt at blive forskrækket over dem, så man falder bagover og eventuelt vælter insekthotellet eller andet i haven, som der stod tæt på.

Nogle insekter kan jo også stikke en og lignende, som kan gøre ondt og få det til at svie, selvom det ikke er farligt.

Men er man ligefrem allergisk, så skal man gerne holde sig lidt væk, men det er også en smart måde at få set sin frygt i øjnene, når man kan opleve det lidt på afstand.

Gå så tæt på, men ikke for tæt på.

Flere Nyheder