Er basketball en sportsgren for børn?

18 March 2020 Camilla Skøtt
Er basketball en sportsgren for børn?

Basketball er en fysisk sportsgren, man ofte forbinder med høje mænd og stor styrke, og derfor er det svært at forestille sig, at det er en sport for børn – men det er det faktisk, og det er sjovt.

Hvor fodbold og håndbold er sportsgrene, der tilbydes i stort set alle byer landet rundt, er det noget andet med basketball, og hvis du har et barn – eller selv er barn – er det endnu sværere. Ifølge Sportsbase.dk og denne artikel er der dog kræfter derude, der arbejder på at gøre basketball mere tilgængeligt for de små – det er nemlig en sjov og udviklende sportsgren, hvor alle kan være med.

Lyder det som noget for dig eller dit barn, så læs med nedenfor, hvor du kan blive klogere på, hvor basketball kan trænes, og hvordan du kommer i gang.

Tiltag indenfor basketball til børn

På landsplan er der knap 4.000 børn, der spiller basketball, men BørneBasketFonden arbejder på at udbrede kendskabet til sportsgrenen, så flere børn forhåbentlig kan blive bidt af den.

To af de tiltag, der allerede er blevet taget, er Skole Basket og SFO Basket. Begge dele bringes rundt på skolerne i Danmark, hvor der i en given periode tilbydes 1 times ugentlig baskettræning som en del af undervisningen – som regel i idræt. Der følger kvalificerede instruktører med projektet, som har erfaring med at spille og undervise børn, så de får fornemmelsen af at dyrke sporten på rigtige vilkår.

Har du prøvet kræfter med basketball på din skole – eller har dit barn – og leder du nu efter en klub, hvor du kan fortsætte træningen, kan du bruge Dansk Basketball Forbund til at finde en klub i nærheden af dig. De fleste større byer har træningsfaciliteter, og så skal du huske, at det er forholdsvis let at træne basket derhjemme eller på skolen; det kræver bare en kurv og en bold.

 

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

More articles