Er et filter bare et filter?

01 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis man har et ventilationsanlæg installeret i sit hjem, så skal man i ny og næ udskifte filteret. Faktisk, så skal man sørge for, at man udskifter det hver 6. måned som minimum. Men er et filter bare et filter? Det vil vi komme ind på i dette indlæg.

Du behøver ikke købe et bestemt mærke

Som udgangspunkt, så vil montøren som har sat dit anlæg op fortælle dig, at du skal sørge for at købe et bestemt mærke, når du skal finde et filter. Dette er ikke nødvendigt, faktisk så er der mange penge at spare, hvis du vælger at købe et filter, som måske ikke er en mærkevare.

Det vigtigst er blot, at du køber et filter, som passer til det anlæg du har, og som har den funktion som du ønsker. Hvis du vil se et stort udvalg af forskellige muligheder, så kan du finde det hos https://www.billigfilter.dk/, som også kan rådgive dig på området.

Hvad skal filtreres fra?

Når du køber et filter, så er et filter ikke bare et filter. Det betyder kort sagt, at du ikke bare skal købe det første og det bedste. Vi nævnte før, at mærket ikke betyder noget, og det holder vi stadig på. Det er dog vigtigt, at du køber et pollenfilter, hvis du ønsker et filter der kan hjælpe mod pollen, et kulfilter hvis du vil have et filter der kan hjælpe mod dårlig lugt og så fremdeles.

Det er altså ikke mærket du skal kigge på, men mere konkret, at det er et filter du kan bruge, og at det filtrerer de ting fra, som du ønsker skal filtreres fra.

Find den rette størrelse

Som nævnt tidligere i indlægget, så er det vigtigt, at du finder et filter der passer til det anlæg du har. Det betyder også, at du skal være opmærksom på hvad størrelse det er, så det hverken er for stort eller for småt til dit anlæg.

More articles