Et par gode ting at vide om en røntgenundersøgelse

26 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du aldrig har prøvet at skulle gennem en røntgenundersøgelse før, eller du i hvert fald ikke kan huske det, fordi du var helt lille, da du fik prøvet det første gang, så er det vigtigste at vide, at det ikke er farligt på nogen måde.

Der er desværre en masse bange anelse om den slags, og det har nok noget at gøre med, at da man opdagede og forskede i det i sin tid, der var det ganske klart, at man ikke vidste, hvad man havde med at gøre, så der var mange af de tidligere forskere i røntgen, som der fik slemme sygdomme af det eller ligefrem døde af det.

Så hører man også, at den slags er radioaktivt, og så tænker mange på atomkraftværker og de tilhørende katastrofer, og så tænker man naturligt, at det jo ikke er noget, man på nogen måde vil udsætte sin krop for!

Røntgenundersøgelse

Røntgenundersøgelser er en gave til menneskeheden

Du skal tænke på, at man nu har fået så meget styr på at lave grundige røntgenundersøgelser, at de er ganske præcise, og den mængde radioaktivitet, som der bliver udsendt, er så minimal, at den ikke er farlig, eller cirka i samme mængde af, hvad du ellers ville blive udsat for i løbet af et helt liv på andre måder.

Selv den person, der skal undersøge dig, forlader lokalet, når der skal tages et røntgenbillede, så er det fordi, du skal tænke på, at den person måske tager rigtige mange af den slags billeder i løbet af en karriere, så her kan der være en grund til at afskærme sig selv.

For dig selv handler det om, at man skal være afdækket, hvor der skal tages billeder af en, og man må ikke have piercinger indsat, men tatoveringerne er der ikke noget at gøre ved.

Men der er i hvert fald ikke noget at bekymre sig for!

More articles