Få den bedste hjælp og støtte på et misbrugscenter

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit forbrug af receptpligtig medicin steget dig over hovedet – og aner du ikke hvorledes du skal holde op med at tage de smertestillende eller angst dæmpende piller? Så er der stor sandsynlighed for at du har udviklet en afhængighed, og dermed kan karakteriseres som misbruger af læge ordineret medicin.

Hvornår er man misbruger?

Det øjeblik man bruger et stof – lovligt eller ulovligt – hver eneste dag og i et omfang som skader éns krop og psyke kan man med rette betegnes som misbruger. Har forbruget af pågældende stof taget overhånd i éns liv, og har man mistet eksempelvis familie, hjem, job og forsørgelses grundlag som følge heraf, vil misbruget karakteriseres som behandlings krævende.

Så er man nemlig med stor sandsynlighed kommet derud hvor det er direkte farligt selv at forsøge at vænne sig af med sit forbrug. Og så skal der professionel behandling på et misbrugscenter til, hvis man ønsker at kommet tilbage på rette spor.

Hvad kan et misbrugscenter gøre for mig?

Måske finder du det ganske uoverskueligt at skulle leve foruden dine stoffer – og det er helt naturligt. En stor del af misbruget og afhængighedens anatomi handler netop om at gøre stoffet ganske uundværligt, og samtidig slette alt hvad er hedder dømmekraft og selverkendelse fra den misbrugsramtes sind.

Her vil et ophold på et misbrugscenter hjælpe dig med at se tingene i deres rette perspektiv, og genvinde troen på dig selv samtidig vil du komme til en højere erkendelse af dine egne styrker, svagheder og personlige grænser, og lære at være ydmyg over for din afhængighed. På den måde vil du lære at udvise modstandsdygtig over for de afhængigheds skabende stoffer således at du mindsker din risiko for at falde i igen.

Hvis du ønsker mere information om misbrugsbehandling, kan du blive klogere på behandlingscenter-stien.dk

More articles