Få det flotteste trægulv med en professionel gulvafslibning

16 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv – især et originalt et af slagsen – er ubetinget et aktiv for din bolig. Også selv om det er lidt flosset og mat i overfladen. Huse og lejligheder med originale trægulve er nemlig i særdeles høj kurs på ejendoms markedet. Dette betyder, at du kan regne med en større interesse omkring dit hus eller din lejlighed, hvis gulvet består af massivt træ. Og er der tale om et originalt trægulv, betyder det ekstra merværdi til din bolig. At et trægulv er originalt, vil sige at det blev anlagt samtidig med at brygningen blev opført.

For boliger af ældre dato betyder det generelt, at trægulvet holder en høj standard. Før i tiden var træværk nemlig den mest almindelige form for gulv belægning, og til dette formål anvendtes stort set udelukkende træ af solid kvalitet. Skulle du ud og have lagt et tilsvarende trægulv den dag i dag, ville det blive rigtig dyrt.

Derfor gælder det om at passe på det originale trægulv og sørge for at det bliver vedligeholdt efter alle kunstens regler. Og er trægulvet blevet slidt og grimt i overfladen – hvilket med tiden sker for selv de mest massive trægulve – kan det i reglen klares med en effektiv og grundig gulvafslibning.

Kan mit gamle trægulv tåle en gulvafslibning?

Langt de fleste trægulve kan – uanset træets sort og gulvets type – tåle en gulvafslibning. En gulvafslibning er en forholdsvis skånsom, men dog effektiv, procedure, ved hvilken de øverste millimeter af gulvets overflade fjernes. Dette sker ved hjælp af sandpapir monteret på en slibe rondel, som roterer i det vandrette plan.

En dygtig go erfaren gulvmand kan på få timer få dit gamle trægulv til at skinne igen – og med den rette efterbehandling kan gulvet komme til at stå som nyt. Du kan læse mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-amager/ 

More articles