Få hjælp til udfærdigelse og tinglysning af skøde hos en boligadvokat

26 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når du skal købe bolig, eller du står for at skulle overtage et hus eller en lejlighed fra eksempelvis et familiemedlem, er der en del papir arbejde, som skal ordnes i den forbindelse. Blandt de vigtigste dokumenter finder vi købs- eller overdragelses aftalen – og så skødet.

Hvad er et skøde, og hvorfor skal jeg have sådan eet?

Et skøde er et dokuemnt, som fortæller og vitterliggør over for offentligheden, at du er den retmæssige ejer af huset eller af lejligheden. Nu tænker du måske, at det gør købsaftalen da også – men der tager du fejl. Din købsaftale indeholder rigtigt nok de samme oplysninger som skødet – faktisk flere. Men din købsaftale er ikke tilgængelig for offentligheden. Det er skødet – og dette har sin berettigelse.

Hvis dit skøde er opdateret, og du fremgår som den retmæssige ejer af boligen, vil det ikke være muligt for sælger eller overdrager at sælge boligen videre til anden side. Potentielle købere samt ejendomsmæglere vil kunne gå ind i Tingbogen online og se hvem der ejer boligen. I dette perspektiv kan du nok godt forstå, hvorfor det er vigtigt, at skødet på din ejendom bliver opdateret.

Få styr på alt vedrørende dit skøde med en dygtig boligadvokat

Hvis du er i tvivl om, hvorledes skødet skal udarbejdes således at det imødegår diverse regler og love, kan du med fordel overlade opgaven til en boligadvokat. En dygtig og erfaren boligadvokat ved præcist, hvorledes skødet skal udformes, og hvilke oplysninger, det skal indeholde, så det kan tinglyses efter bogen.

Når du overlader udfærdigelse og tinglysning af skøde til en boligadvokat, kan du være sikker på, at alle regler og formaliteter er overholdt – og at du over for offentligheden og loven står opført som boligens retmæssige ejer. Du kan læse mere, og finde kompetente og billige boligadvokater på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

More articles