Få råd og vejledning til køb af det rigtige brygudstyr

26 October 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Som ølbrygger på hobbyplan kan det være svært at få et overblik over, hvilke brygudstyr det giver mening at investere i. Som nybegynder kan det være en god ide at starte med et startssæt, som ikke koster alverden og så afprøve om det nu også er så sjovt som man tror. Når man så har fundet ud af at det er det og man er blevet bedre og mere erfaren kan man begynde at investere i bedre og dyrere udstyr.

Hvilke udstyr det skal være, kan du få råd og vejledning af i butikken som sælger brygudstyr. Du kan se forskellige eksempler her https://www.hjemmebryggeren.dk/brygudstyr. De vil kunne rådgive dig i forhold til hvor du er, men også så der er mulighed for at udvikle dig som brygmester.

For at brygge øl skal du i princippet bruge disse 4 ingredienser, vand, humle, gær og malt. Derudover skal du bruge et brygudstyr. Det kan i princippet være en stor gryde. Senere kan du begynde at eksperimentere med andre ingredienser, der giver nye og spændende smagsnuancer.

Datidens ølbrygning

I dag går man vist ikke helt forkert hvis man siger at ølbrygning er en hobby for mænd. Primært ihvertilfald. Men sådan har det ikke været tidligere. Det er kun de senere par århundrede år, at det har været mænd der har brygget øl. Inden og i årtusinder af år har det været kvindernes ansvar at brygge huset eller gårdens øl. Det har været en af de større opgaver der har været i husholdningen. Det var helt normalt at hver person drak 5 liter øl om dagen. 

I oldtiden var ølbrygningen omgivet af stor mystik. At en kvinde kunne føde børn og samtidig brygge en så smuk gylden drik, med en så skøn virkning, kan kun afføde at bryggeren i dette tilfælde en kvinde skal behandles med stor respekt.

More articles