Få styr på alt vedrørende skøde med en erfaren boligadvokat

26 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Ved overtagelse af en ejerbolig – hvad end der er tale om boligkøb eller overdragelse – er der en stor del papirarbejde, som skal være i orden. Et af de vigtigste papirer i denne forbindelse er det skøde, som hører til huset eller lejligheden.

Hvad indeholder et skøde – og hvorfor skal det være up to date?

Skødet indeholder informationer om en boligs øjeblikkelige ejerforhold, og er således et temmelig centralt dokument i forbindelse med overtagelse af ejendom. Et skøde vil indeholde de mest basale oplysninger vedrørende boligens ejerforhold, for eksempel navn og adresse på forrige ejer og køber, dato for overtagelse af ejendommen, prisen på ejendommen og den finansierings metode, som har været anvendt ved købet. Alle disse oplysninger – og flere til – vil også fremgå af købsaftalen.

Nu undrer du dig måske over, hvorfor det er nødvendigt med et skøde, når nu du har skrevet under på købsaftalen. Svaret er simpelt: Skødet er et offentligt tilgængeligt dokument, og det er købsaftalen ikke. At skødet er offentligt tilgængeligt betyder, at alle borgere med NemID til hver en tid kan gå ind i Tingbogen (som ligger på nettet) og se, hvem der ejer en bolig. Dette er smart for dig som køber, idet sælger ikke vil kunne sælge boligen til flere købere, når det er dine oplysninger, som fremgår af skødet. Og netop derfor er det vigtigt at få opdateret oplysningerne i skødet, når du overtager en bolig.

Få styr på skødet med en boligadvokat

Hvis du vil være 100% sikker på, at skødet er udfærdiget efter bogen, og tinglysningen er foregået lige så, bør du alliere dig med en dygtig boligadvokat. Han eller hun vil kunne sikre, at dit skøde er opdateret således, at du vil fremgå som den retmæssige ejer af boligen. Du kan finde din boligadvokat på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

More articles