Få styr på dit misbrug med hjælp af et misbrugscenter

04 juni 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der findes et utal af forskellige former for misbrug. Det kan være et alkoholmisbrug, et stofmisbrug eller en hang til at spille mange flere penge væk, som man ikke har råd til. Det er muligt at få en behandling gratis forudsat at man er villig til at oplyse sit Cpr. nr. Cpr. nr. skal bruges for at kommunen kan koble en betaling til misbrugscenteret til et cpr. nr.

Hvis du af en eller anden årsag ikke ønsker at oplyse dit Cpr. nr. Det kan f.eks. være at du har en sag kørende omkring forældremyndighed, kan du stadig modtage behandling, men så skal du selv betale. Det kan f.eks. være https://behandlingscenter-stien.dk.

Et typisk behandlingsforløb

Et behandlingsforløb tager udgangspunkt i dit misbrug og er individuelt. Det kan være muligt at det starter med en indlæggelse hvis misbrugeren skal afgiftes først. En krop der har været vant til dagligt at få alkohol eller stoffer, kan ikke bare fra den ene dag fra den anden stoppe uden at der er risiko for at gå i chok. I værste fald kan det medfører dødsfald.

Der arbejdes med de årsager der kan ligge til grund til misbruget og der arbejdes med at lære misbrugeren nye mere hensigtsmæssige værktøjer, der gør det nemmere for dem at håndtere dagligdagens problemer uden at skulle ty til alkohol eller stoffer.

Der fokuseres også på tiden efter at tiden i misbrugcenteret er slut. Det er vigtigt at den tid der ellers er blevet brugt på misbruget bliver fyldt op af noget andet og det gamle netværk udskiftes med et, der ikke har det samme misbrug.

Der ydes også hjælp til at få kontakt til familien, hvis der er behov for det og familien får også tilbud om både råd og vejledning med også dissideret hjælp, hvis der er behov for det.

Flere Nyheder