Få udredt dine stress symptomer hos en specialist

02 September 2019 Astrid Pedersen
Få udredt dine stress symptomer hos en specialist

Angst og stress symptomer kan meget nemt forveksles med hinanden. Et angst anfald minder om stress som denne lidelse udarter sig når den går hen og bliver kronisk.

Kronisk stress er i sig selv en meget alvorlig tilstand, som kan udvikle sig ganske fatalt, hvis den får lov at forblive ubehandlet. I Danmark ligger tusindvis af danskere sig hver måned syge i længere perioder på grund af arbejdsrelateret stress, og et lignende antal må indlægges på landets hospitaler hvert eneste år med farlige følgevirkninger af stress. For højt blodtryk, dårlig fordøjelse, skader på de kognitive evner og langvarig depression er blot et par af de lidelser, som kronisk stress menes at kunne forårsage.

Derfor er det vigtigt, at stress tages meget alvorligt. Mærker du de klassiske stress symptomer så som overdreven sved tendens, hjertebanken, svimmelhed og uvirkeligheds følelse samt tankemylder, udmattelse og problemer med fordøjelsen, bør du hurtigst muligt lade dig undersøge af egen læge. Og da symptomer på stress som oven for nævnt kan være mulige indikatorer for en angst lidelse, bør du ligeledes opsøge en specialist, således at du kan blive udredt korrekt.

Hvorfor er det vigtigt at skelne mellem stress og angst?

Selv om symptomer på stress og tegn på angst minder meget om hverandre, er der stor forskel på de to lidelser – og dermed også på behandling heraf. Hvor en stress behandling som oftest består i at fjerne patienten fra det stress inducerende miljø – for eksempel arbejdspladsen – i en periode, og give krop og sind hvile, vil dette ingen effekt have på angst.

Angsten behøver ikke en anledning for at manifestere sig – go den angst ramte kan risikere at udvikle endnu sværere angst ved at skulle forholde sig til den på egen hånd. Derfor er et terapi forløb nødvendigt for at komme angsten til livs. Læs mere på angstekspert.dk

More articles