Find dit malerfirma på Amager, når boligen skal sættes i stand

13 February 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Skal du renovere sin nye bolig? Så bør du alliere dig med professionelle håndværkere – også når det handler om malerarbejdet.

Kan jeg ikke bare selv sætte min nye bolig i stand?

Der er selvfølgelig intet i vejen for, at du selv indkøber diverse udstyr og materialer og kaster dig ud i det slidsomme malerarbejde på egen hånd. Dog bør du være forberedt på, at de opgaver, som er forbundet med malerarbejde, involverer langt mere end blot at påføre væggene maling. Hvis du ønsker et smukt og holdbart resultat, er der et stort forarbejde, som skal udføres før du overhovedet kan gå i gang med at male.

Først skal du selvfølgelig sikre dig, at væggene er fri for gammelt tapet eller væv. Du får sjældent kønne vægge af blot at male oven på tapet, som krøller i toppen, eller væv, som er så slidt, at malingen ikke kan binde ordentligt. Du kan roligt sætte en dag af per rum til at fjerne tapet eller væv, da sådant djævelskab har det med at sidde umanerligt godt fast.

Derefter skal du tage pudset i øjensyn. Er væggen pæn og jævn, kan du ”nøjes” med at spartle huller efter skruer og lignende samt overfladiske revner og sprækker ud med Polyfilla, og dernæst slibe væggen grundigt med sandpapir.

Hernæst skal der påføres primer – også kaldet Microdispers, eller blåt vand – som skal have lov at tørre før det egentlige malerarbejde kan påbegyndes. Det er i øvrigt sjældent at væggene kan klare sig med eet enkelt lag maling. Og da du skal lade hvert lag tørre inden det næste påføres, kan du også snildt sætte en dag af til dette formål.

Det kan således bedst betale sig at hyre et malerfirma til denne opgave. Du finder dit malerfirma på Amager hos Malerkanonen – læs mere på Malerkanonen.dk

More articles