Forbered dig til din jagt med godt udstyr

16 February 2021 Sara Mortensen
image

Når man skal på jagt, så kan man sagtens begynde at forberede sig uger før. Når en jagtsæson bliver skudt i gang, så er det ofte noget, som mange jægere glæder sig meget til. Derfor har mange jægere også lyst til at dobbelttjekke, om alt jagtudstyret nu er købt og pakket. 

For en jæger er det noget af det værste, hvis man pludselig befinder sig på en jagt og opdager, at man mangler noget jagtudstyr. For at undgå dette scenarie, så bør man gå i gang med at købe og pakke tingene i god tid.

Det kan være en fordel at lave en liste – også selvom du er en erfaren jæger. På den måde kan du følge din liste slavisk og samtidig sikre dig, at du har alt udstyret med. 

Pak dit jagtudstyr praktisk og funktionelt

Det vigtigste, når man går i gang med at pakke jagtudstyr, er at huske på, at du selv skal slæbe det. Det nytter derfor ikke noget, at man har lagt alt udstyret ud på gulvet, for så at finde ud af, at man på ingen måde selv kan bære det. 

Find en god rygsæk, som har mange gode rum. Du skal kunne opdele tingene, så de er med dig på en organiseret måde. Det er irriterende at skulle lede længe efter jagtkniven eller kikkerten, fordi tasken er overfyldt. Giv derfor dit jagtudstyr nogle faste pladser i rygsækken. 

Sådan undgår du at pakke for meget jagtudstyr

En fejl man kan gøre sig som jæger, er at pakke for meget. Der er ingen grund til at slæbe dobbelt med af noget, for en sikkerheds skyld. Selvfølgelig skal man pakke det man skal bruge af jagtudstyr, og gerne ekstra – hvis man skulle få brug for det.

Det må bare ikke ende med at man har noget ligegyldigt udstyr med på jagt, som man ikke får brug for. Det er spild af plads, da der i forvejen skal rigeligt udstyr med på jagten. Prøv derfor at beherske dig, så du kun har det nødvendige udstyr med på jagten. 

Du kan ved hjælp af din liste gennemgå dit udstyr flere gang. Prøv eventuelt også at hør dine andre venner, der går på jagt, om de har pakket anderledes? Hvis man er nybegynder som jæger, så kan det være svært at vurdere hvor lidt eller hvor meget jagtudstyr, der skal pakkes. Ellers kan Google også være din bedste ven, hvis du er i tvivl om du mangler noget jagtudstyr eller måske sidder med noget udstyr, der sagtens kan blive hjemme. 

More articles