Forebyggelse af indbrud med videoovervågning

09 December 2021 Astrid Pedersen

editorial

Julen er snart over os – og med den en af de helt store sæsoner for indbrud i private boliger. Tyvene ved udmærket godt at mange familier rejser i julen og faktisk kan være væk fra hjemmet i flere dage eller måske i ugevis. Og så har de frit spil til at udøve deres lyssky foretagende.

Hvordan sikrer jeg boligen mod indbrud?

Er din familie blandt de mange danske familier som drager hjemmefra i juledagene for at besøge familien – måske endda i den anden ende af landet? Så bør du sørge for at din bolig er optimalt beskyttet mod uventet besøg.

Dette kan du gøre på mange forskellige måder. Du kan for eksempel alliere dig med dine naboer og genboer i det samarbejde som kaldes Operation Nabohjælp. Her kan du få hjælp af naboerne til at holde øje med boligen i juledagene. Naboerne kan vande dine potteplanter, tømme din postkasse, fylde din skraldespand og på andre måder få huset til at fremstå beboer.

Der ud over kan du installere et moderne alarm system i boligen, og selvfølgelig sørge for at samtlige indgangspartier er forsynet med solide og tidssvarende låse. Og endelig kan du opsætte videoovervågning både udendørs og indendørs.

image

Videoovervågning – et effektivt middel mod indbrud

Når du opsætter overvågningskameraer både indendørs og udendørs, og lader din videoovervågning ledsage af tydelig mærkning, vil du faktisk på effektiv vis kunne foregribe begivenhedernes gang. De fleste indbrudstyve tænker sig om to gange inden de bryder ind i et videoovervåget hus.

Det betyder at du faktisk nedsætter risikoen for indbrud ganske betragteligt blot ved at installere overvågningskameraer. Og du kan under alle omstændigheder bruge optagelserne fra videoovervågning som dokumentation over for politi og forsikringsselskab, skulle tyvene alligevel vælge at gennemføre indbruddet.

Du kan finde billigt udstyr til videoovervågning hos DKKamera – læs mere på dkkamera.dk

More articles