Giv børnene mulighed for fri leg i egen have med et gyngestativ

27 december 2020 Astrid Pedersen

editorial

Ønsker du at dine børn kan komme ud og lege hver eneste dag, men orker du ikke at skulle tilbringe timer på den kommunale legeplads? Så kan du overveje at anskaffe et gyngestativ til haven.

Lærerig og stimulerende aktivitet på et gyngestativ

De fleste af os har gynget en del som børn, og nydt hvert eneste sekund. Fornemmelsen af at flyve gennem luften med høj fart, og suget i maven når tyngdekraften trækker én tilbage mod jorden, er ganske uforlignelige følelser.

Hvad de færreste nok har tænkt så meget over et at det at gynge er med til at udvikle krop og hjerne. Når et lille barn små bevæger sig i en gynge stimuleres det vestibulære system som har med balancen at gøre. Og når det lidt større barn selv lærer at sætte fart på gyngen styrkes forbindelsen mellem kroppen og hjernen således at dets evne til koordination forstærkes.

Leg på gynge er således ikke blot morsomt og hyggeligt med kan bidrage til barnets udvikling på rigtig mange måder. Og derfor er det vigtigt at barnet kan få lov at gynge så ofte som overhovedet muligt.

Hvilket gyngestativ er bedst?

Der findes mange forskellige gyngestativer på markedet. Nogle er fremstillet af jern og andre af træ, og så er der gyngestativ med plads til enten én eller flere gynger.

Det er selvfølgelig vigtigt at du, når du står for at skulle vælge et gyngestativ til dine børn, vælger et gyngestativ som faktisk kan være i din have. Underlaget under dit gyngestativ skal være fast og stabilt, og samtidig blødt så at barnet ikke slår sig alvorligt hvis det falder ned. En græsplæne er god til dette formål – og ellers kan du anskaffe særlige underlag til gyngestativer, som kan give den ønskede stabilitet.

Du kan læse mere om opstilling af gyngestativ på husblog.dk

Flere Nyheder