Giv dit gamle trægulv nyt liv med en gulvafhøvling eller en gulvafslibning

16 april 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit gamle trægulv ved at blve flosset i overfladen – og er selv samme overflade en mosaik af ridser, revner og småskrammer, garneret med pletter efter spildte væsker og misfarvede plamager fra solfalming? Så bør du overveje at få sat gulvet flot i stand med en passende overflade behandling.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvad skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, når dit gulv skal fikses op, kan du til at begynde med tage et kig på træværkets tilstand. Er gulvet intakt, og træværket generelt sundt og uden alt for graverende skader, er der god sandsynlighed for at du kan nøjes med en gulvafslibning frem for en gulvafhøvling.

En gulvafslibning er et noget mindre indgreb, som i modsætning til en gulvafhøvling kun fjerner de øverste 1- 2 millimeter af træværkets overflade. Dette foregår ved hjælp af sandpapir, som er monteret på slibemaskinens roterende slibe rondel. Ved en gulvafhøvling anvendes skarpe knive, som er monteret på en valse, og her kan op imod fem millimeter skrælles væk. Derfor er det heller ikke alle trægulve, som kan tåle en gulvafhøvling, mens langt de fleste sagtens kan holde til en gulvafslibning.

Hvis du vil være helt sikker på, at du vælger rigtigt, bør du lade gulvet tilse af en dygtig og kompetent gulvmand. En faglært håndværker, som har mange års erfaring inden for behandling af trægulve, vil hurtigt kunne vurdere hvorvidt gulvet vil være bedst tjent med en gulvafslibning eller med en gulvafhøvling. Og så vil en gulvmand samtidig være den, som har de bedste forudsætninger for at udføre det praktiske arbejde med det flotteste og mest holdbare resultat.

Hvor finder jeg en professionel gulvmand i nærheden af mig?

Hos Gulvkanonen kan du altid få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning eller gulvafhøvling – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafhoevling-aars/ 

Flere Nyheder