Giv dit trætte trægulv nyt liv

06 marts 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Drømmer du om at give dine gamle, slidte trægulve nyt liv? Så er det værd at overveje at få dem slebet. En afslibning kan gøre underværker, hvis bare den gøres ordentligt.

Trægulve kommer uundgåeligt til at se både slidte og triste ud med tiden. Men en god slibning og en lækker efterbehandling kan få træets naturlige årer og strukturer til at fremstå smukke og sunde igen. Og med erfaren hjælp fra et gulvfirma er det slet ikke så uoverskueligt, som det lyder. GulvKanonen er din professionelle gulvsliber i Albertslund, som både vejleder, rådgiver og udføre arbejdet.  

Slibe eller høvle?
Det er faktisk sjældent nødvendigt ligefrem at få afhøvlet sine trægulve. De fleste plankegulve kan slibes, og det er klart den mest skånsomme løsning. Man tager nemlig kun omkring en millimeter af gulvet, når man gør det.

En afslibning fjerner rester af tidligere behandlinger, snavs, ujævnheder og overfladiske ridser og hakker, og det er ofte disse skavanker, der får vores trægulve til at se sørgelige ud.

Lak, lud, olie eller maling?


Trægulve kan se vidt forskellige ud alt efter hvilken efterbehandling, de har fået. Om man er til naturlak, hvid lud eller måske malede gulve er selvfølgelig fuldstændig op til ens smag og stil. Der er fordele og ulemper ved alle typer efterbehandling, og der også forskel på, hvordan man skal rengøre og pleje dem.

Så det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i de forskellige muligheder, men når alt kommer til alt handler det jo rigtig meget om hvilket udtryk og hvilken stil, man ønsker sig i sit hjem.  

Få hjælp
Det nok allerbedste råd er: Få hjælp og vejledning af nogen, som har god forstand på det, når du vil have slebet dine gulve. Hvis gulvet først har fået skader som følge af en dårlig eller ligefrem forkert slibning, kan det være rigtig svært at rette op på og gøre pænt igen.

Flere Nyheder