Giv trægulvet nyt liv – bestil en professionel gulvafslibning

16 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du været så heldig at få fat på en klassisk city lejlighed, en murermester villa i provinsen eller måske en helt unik bungalow i funkis stil, kan du regne dig selv som værende ekstra og særligt heldig, hvis boligen er forsynet med et originalt trægulv.

Før i tiden, hvor træværk var standard gulv belægning i nyopførte bygninger, anvendtes fortrinsvis brædder, planker og parketter af den mest solide kvalitet. Skulle du den dag i dag ønske at anlægge et gulv i en tilsvarende standard, ville det komme til at koste dig en mindre formue.

Derfor vælger de fleste bygherrer at anvende billigere og mere slidstærke materialer, når de bygger nyt – for eksempel klik parket i syntetisk laminat, vinyl, linoleum eller epoxy. Samtidig vælger mange bolig ejere at skifte de gamle slidte trægulve ud med eksempelvis beton eller cement gulve, som går så fint i tråd med nutidens indretnings tendenser. Disse forskriver nemlig et særligt industrielt og urbant look, med rå murstens vægge og polerede beton gulve. Og på den konto er rigtig mange originale trægulve desværre gået tabt.

Bevar dit trægulv – det er et aktiv for din bolig

Det kan ganske vist være utroligt fristende at skifte gulvet ud. Et slidt trægulv, hvad end der er tale om en klassisk sildebens parket eller et massive ege plankegulv, vil typisk fremstå lurvet og grimt i overfladen. Man kan nemt forledes til at tro, at det synger på sidste vers.

Men her skal du huske, at langt de fleste skønhedspletter kun er overfladiske. Med en grundig gulvafslibning kan du faktisk få trægulvet til at fremstå nyt igen. Og så vil trægulvet faktisk kunne føje værdi til din bolig, på såvel det æstetiske som på det monetære plan.

Du kan læse mere om gulvafslibning, og få et gratis og uforpligtende tilbud, på https://gulvkanonen.dk/gulvafhoevling-aars/ 

More articles