Gulvafslibning – godt at vide

17 November 2020 Maya Hindsberg

Der er mange lejligheder og huse, der har trægulve. De kan være meget charmerende, men hvis de bliver trætte og slidte, kan de hurtigt miste deres charme. Heldigvis kan de nemt blive så gode som nye, ved at du får lavet en gulvafslibning.

Når du skal slibe dit gulv, vil der blive slebet ca. en millimeter af, og så vil du behandle gulvet med enten lak, lud, olie eller maling, alt efter din gulvtype og dine ønsker. Hvis du vil, kan du få et uforpligtende tilbud fra gulvkanonen.

Hvad er gulvslibnings processen?

Først skal du selvfølgelig bedømme, at dit gulv har brug for at blive slebet. Når du er kommet frem til den beslutning, vil du enten skulle tage stilling til, om du vil gøre det selv eller hyre nogen. 

Derefter vil du starte med en grovslibning. Det bliver gjort, for at fjerne rester fra den efterbehandling, der har været på gulvet, samt for at rette de ujævnheder og ridser, der måtte være i gulvet ud. Dette giver den samme, ensrettede overflade på gulvet. 

Efterfølgende vil du lave en finslibning af gulvet, dette vil give en glat og pæn overflade og et pænt resultat til slut. Derefter skal du vælge din efterbehandling, der er der mange muligheder og det er derfor en god ide at rådgive dig med en ekspert, der kan vejlede dig om netop dit gulv.

Kan du selv slibe dit gulv?

Det er jo et af de store valg, du skal tage, om du vil gøre det selv eller ej. Gulvafslibning er nemlig en af de opgaver, som mange er begyndt at tage sig af selv. Du kan nemlig leje maskiner på byggemarkedet og så skal du ellers bare lægge tid og knofedt i projektet. Er du usikker på dine egne evner, så bør du dog nok overveje at hyre nogen i stedet, da det ellers bliver dyrt.

More articles