Hurtig og nem nedsætning af kabler

05 March 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Solen skinner, fuglene kvidrer og det er sommer i Danmark, og du sidder på din terrasse og nyder weekenden frem for at gå frem og tilbage med din plæneklipper, som ovenikøbet larmer, så du ikke kan høre fuglene.

Årsagen til dette er din næsten lydløse solcelle energidrevne robotplæneklipper som tidligere på dagen har klippet græsset som nu står flot nyslået og stortrives, som havde du personligt været rundt med neglesaksen og klippet hver enkelt græsstrå. 

Inden dette scenarie kan udspille sig i din have skal din robotplæneklipper installeres.En installation af robotplæneklipper er noget du selv kan gøre eller også kan du få et professionelt firma til at sætte de kanter, der fortæller robotplæneklipperen hvor den skal slå og mindst lige så vigtigt, hvor den ikke skal.

Installering af en robotplæneklipper

Modsat en traditionel plæneklipper som køre på håndkræft, benzin eller el skal en robotplæneklipper installeres først, før den kan tages i brug. Der skal installeres en oplader som robotplæneklipperen vil køre retur til når den er færdig, hvis det regner eller når den er ved at løbe tør for batteri. Derudover skal der sættes kanter ned, som marker de områder der skal klippes.

Dette gøres for at fortælle robotplæneklipperen hvor græsset skal klippes, men også for at afskærme de bede den ikke skal røre. Det ville være ærgerligt at komme ud  og se alle blomsterne have en højde på 5 mm.

Der er ingen grund til at være bekymret for at lade robotplæneklipperen stå ude. For at den skal virke skal man have en kode og uden den kode vil den ikke kunne køre. Det gør den uinteressant for eventuelle tyve.

Du behøver samtidig heller ikke tænke på hvor du skal gøre af det afskårne græs eller bruge tid på at køre det på genbrugspladsen. De små stykker der dagligt skæres af ender som gødning i græsset.

More articles