Hvad er en plug-in hybrid bil? Få svaret her

07 december 2021 Astrid Pedersen

editorial

Skal din næste bil være en mere miljø og klimavenlig en af slagsen? Så bør du tage et kig på en elbil, en hybridbil, eller måske en plug-in hybridbil.

De rene elbiler er fine til privat brug, men de kræver at du har mulighed for at parkere din bil tæt på en el ladestander. Derfor er en hybridbil eller en plug-in hybridbil værd at overveje som alternativt hvis du ønsker større fleksibilitet.

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil har, i modsætning til en elbil, foruden sit batteri også en benzin eller diesel drevet motor. Det betyder at du kan køre på brændstof når batteriet ikke er ladet op, og dermed lade det op mens du kører. Og så kan du skifte til batteri når du eksempelvis kører rundt i byen hvor du ikke ønsker at bidrage til den usunde partikel forurening.

image

En hybridbil er især velegnet til dig som ikke har din egen ladestander eller bor tæt på sådan én. Du er nemlig ikke afhængig af at kunne lade bilen op ved hjælp af en el ladestander når du har en hybridbil, idet motoren som nævnt oplader batteriet under kørsel.

Hvad er en plug-in hybridbil?

En plug-in hybridbil er en særlig form for hybridbil som også kan lades op ved hjælp af en el ladestander. Det betyder at du kan starte din bil og med det samme tage batteriet i brug i stedet for at køre på benzin eller diesel.

Bor du således i nærheden af en el ladestander – for eksempel i en by hvor sådanne er til rådighed inden for kort afstand – kan du med stor fordel vælge at anskaffe dig en plug-in hybridbil. Så kan du nemlig køre på batteri gennem byen, og skifte til forbrændings motor når du kommer ud på motorvejen, hvorved batteriet atter lades op.

Du kan læse mere om de forskellige typer klimavenlige biler på detdigitalebilhus.dk

Flere Nyheder