Hvad træflis er og hvor det kan bruges

08 juni 2022 Steffen Hansen

Flis er et fantastisk produkt. Det er naturligt skabt, og kan bruges til alverdens ting og sager. I dette indlæg vil vi komme ind på hvad man kan bruge flis til, og hvor det stammer fra.

Sådan laves flis

En flishugger i holstebro er en maskine, der bruges til at fremstille flis. Maskinen fungerer ved at skære træ i små stykker ved hjælp af en roterende klinge. Størrelsen af træflisene kan variere afhængigt af maskinens indstillinger.

Træflis kan bruges til en række forskellige formål, f.eks. til haver eller levere brændsel til pejse. Mange mennesker mener, at træflis er miljøvenligt, fordi det er fremstillet af genbrugstræ.

image

Det kan du bruge flis til

Du kan bruge træflis som mulch, til ukrudtsbekæmpelse eller som bunddække. Træflis er et organisk materiale, der hjælper med at forbedre jordens struktur og dræning, samtidig med at det giver vigtige næringsstoffer til planterne. De er også med til at regulere jordtemperaturen, så jorden ikke bliver overophedet om sommeren og rødderne beskyttes mod frostskader om vinteren.

Desuden kan træflis være med til at reducere ukrudt ved at kvæle det og forhindre det i at få det sollys, som det har brug for for at vokse. Og endelig er træflis et attraktivt bunddække, der kan hjælpe med at forhindre erosion og beskytte planternes rødder. Så uanset om du ønsker at forbedre din jord eller undertrykke ukrudt, er træflis et fremragende valg.

Hvad koster træflis

Træflis købes, hvor det beregnes med pr. kubikmeter. Her skal man forvente at betale mellem 2-300kr pr. kubikmeter. Hvis man ikke ønsker dette, så kan man købe sin egen flishugger, og finde noget træ, som man kan lave til træflis.

Man skal dog huske at medregne drift omkostninger på den maskine man køber, da nogle af dem kører på benzin, og andre på strøm.

Flere Nyheder