Hvilke opgaver har et misbrugscenter?

04 maj 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Et misbrugscenter har mange forskellige opgaver hvor alle er møntet på at hjælpe misbrugere og pårørende til misbrugere. Et misbrugscenter har behandling af afhængighed, alle former for afhængighed, men som regel er de eksperter i en eller flere typer og ikke dem alle sammen. Hvis du har brug for hjælp, er det en god ide at finde et der er ekspert på din type af afhængighed.

Grundlæggende kan man dele den hjælp op et misbrugscenter giver i 4 områder.

Hvor hjælper et misbrugscenter

Et af de opgaver et misbrugscenter har er at give råd og vejledning. Det kan gives til misbrugere der søger oplysninger om hvordan de kan få hjælp til at komme ud af deres misbrug. Det kan også være venner og pårørende der søger hjælp. Denne del kan modtages anonym.

Et andet område hvor misbruget arbejder er den reelle misbrugsbehandling af misbrugeren. Det kan både være med en indlæggelse eller i være en døgnbehandling. Den tager udover afgiftningen også udgangspunkt i de årsager, der ligger bag misbruget og misbrugeren får nye værktøjer til, hvordan han kan klare de udfordringer livet nu engang tilbyder en. Her kræves det at man oplyser sit CPR nummer.

Udover misbrugeren får hjælp er det også muligt for familien og pårørende at få hjælp. Der kan være mange psykiske problemer at have en misbruger i familien. Især hvis du er vokset op med en. 

Det sidste område centeret også arbejder med er tiden efter endt behandling. Hvad skal der ske når misbrugeren kommer hjem. Det er vigtigt at arbejde på hvad der skal ske når dagligdagen kommer. Der skal måske findes et nyt netværk, så man ikke vender tilbage til gamle venner, der ofte har samme misbrug. Hvis ikke, er der desværre en stor mulighed for at misbrugeren, af ren og skær ensomhed og kedsomhed vender tilbage til misbruget. 

Flere Nyheder