Hvornår får man lavet en kronebehandling?

23 November 2020 Silje Hansen

editorial

Generelt så har tænderne og smilet meget at sige for folks selvtillid – og det er der ikke noget at sige til. Det er helt naturligt, at ens tænder og mund tiltrækker opmærksomhed, når man snakker. Derfor vil det også være tydeligt, hvis man mangler en tand, hvis en tand er knækket eller lignende. Heldigvis er der god hjælp at hente, når man har været så uheldig at noget af en tand er gået i stykker. 

I disse tilfælde er en kronebehandling relevant

Når man taler om, at der skal laves en krone, så arbejder man med en enkelt tand, der skal repareres. En kronebehandling er nemlig en smart måde, man kan genetablere en tand på, som er gået i stykker. Før man limer kronen på, skal der selvfølgelig findes den helt rette farve, så kronen også passer til de resterende tænder, man har. I nogle tilfælde kan der også være behov for, at man sliber på den ødelagte tand, så man kan få kronen til at passe bedst muligt. Det er heldigvis ikke noget, man selv behøver at forholde sig til, da det er en vurdering, tandlægen kan lave. 

Som du måske kan fornemme, så arbejder man sådan, at man sætter kronen på den eksisterende tand, man allerede har. Men med kronen har man mulighed for at få tanden til at ændre udseende, så det ligner den tand, man have før. 

Der kan være mange årsager til, at der skal laves en krone. Måske har man være så uheldig, at man har tygget på noget, som har fået tanden til at knække. Det kan også være, man har fået en genstand i hovedet, man er faldet eller har været uheldig på en måde, så ens tand har taget skade. 

Uanset hvad der har forårsager, at en krone nu er nødvendig, så er der god hjælp at hente her: https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/

More articles