Kom ud af dit pillemisbrug med et ophold på et misbrugscenter

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du udviklet et afhængigheds forhold til læge ordineret medicin – for eksempel smertestillende piller? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Hvornår er man pillemisbruger?

Det kan selvfølgelig godt være svært at vurdere hvornår et forbrug af receptpligtig medicin er højt fordi det er nødvendigt, og hvornår der er tale om et decideret misbrug. Mange mennesker lever med et stort forbrug af smertestillende medicin fordi de reelt har kroniske smerter som retfærdiggør dette forbrug – og disse mennesker skal selvfølgelig ikke ophøre med at tage medicinen.

Men har du udviklet et usundt overforbrug af den smertestillende medicin som din læge udskrev i forbindelse med smerter efter eksempelvis en operation eller et traume, bør du overveje at søge hjælp. Denne form for smertelindring har nemlig kun til hensigt at skulle anvendes på midlertidig basis. Og er dit forbrug af medikamentet i mellemtiden nået til et niveau, hvor du ikke længere kan klare hverdagen uden en vis mængde af stoffet i blodet, er du at betegne som misbruger af receptpligtig medicin.

Hvordan kommer jeg ud af mit pillemisbrug?

Det er meget vigtigt at du ikke selv forsøger dig med afvænning. Når kroppen først har vænnet sig til medicinen, vil den have udviklet det der å lægesprog kaldes tolerans. Denne tolerans kommer til udtryk i det at du stedse skal bruge mere og mere medicin for at holde abstinenserne fra døren. Og disse abstinenser er ikke til at spøge med.

Derfor bør selve afgiftningen foregå i kontrollerede omgivelser og under monitorering af sundhedsfagligt personale, som kan gribe ind hvis symptomerne eskalerer. Samtidig forhindres tilbagefald – og du vil få alle stofferne renset ud af kroppen på effektiv vis. Og så kan det egentlige afvænnings og behandlings forløb påbegyndes.

Du kan læse meget mere om misbrugsbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles