Lad et misbrugscenter hjælpe dig med dit pillemisbrug

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit forbrug af smertelindrende medikamenter kommet ud af kontrol? Så bør du faktisk opsøge professionel hjælp med det samme. Ellers kan du nemt risikere at have i et decideret misbrug.

Hvordan bliver man misbruger?

Det er faktisk overraskende let at havne i et afhængigheds relateret misbrug. Mange mennesker, som bliver afhængige af receptpligtig medicin bliver det som følge af et ganske almindeligt læge ordineret forbrug.

Mange læger vælger at udskrive de stærke smertestillende opioider i forbindelse med operationer eller traumer som har medført smerter. Opioider blev oprindeligt udviklet som afløser for de tunge opiater som for eksempel morfin, og skulle være mindre afhængigheds skabende.

Desværre har det inden for de senere år vist sig ikke at være tilfældet. Opioider så som Tramadol, Oxycontin og Fentanyl er faktisk helt utroligt vanedannende. De syntetiske stoffer emulerer nemlig ikke udelukkende opiaternes smertelindrende og muskel afslappende virkninger, men også de psykoaktive.

Det kan faktisk lade sig gøre at opnå en ganske behagelig rus ved brug af opioider. Derfor havner mange mennesker hvert eneste år i et misbrug af disse smertestillende midler, som kræver professionel behandling i forbindelse med afvænning. Det kan nemlig være meget farligt selv at forsøge sig med en såkaldt ”kold tyrker”, idet abstinens symptomerne ved et ophør med indtag af medicinen kan sammenlignes med dem man oplever som heroin afhængig. Abstinenser efter opioider kan vare i mange dage, og tæller symptomer så som opkastninger, feber rystelser, delirium og smerter i hele kroppen.

Det er derfor vigtigt at afvænning foregår under kontrollerede forhold på et misbrugs eller behandlingscenter. På den måde vil afgiftnings processen kunne overvåges af sundhedsfagligt personae, og en læge kan tilkaldes hvis der opstår komplikationer.

Hvor får jeg den bedste misbrugsbehandling?

Hos Behandlingscenter Stien kan du blive tilbudt såvel afgiftning som misbrugsbehandling i et intensivt forløb over cirka fem uger. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles