Læs denne artikel om at låne penge til renovering!

09 januar 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Drømmer du om at renovere din bolig? Måske har du lige købt nyt hus, der trænger til en ordentlig omgang? Men hvor får du pengene fra? Hvis ikke du har sparet en ordentlig sjat op, er det svært at få råd til renoveringen.

Heldigvis er der flere lånemuligheder, når du skal have renoveret din bolig. Læs med her og find ud af, hvordan du låner penge til istandsættelse.

Sådan låner du penge til renovering

Du kan låne penge til din renovering og istandsættelse på flere måder. De typiske er:

1) Banklån

2) Friværdi 

3) Online lån

1. Lån penge i banken

Hvis du ikke har sparet penge op til renoveringen, kan du i stedet gå i banken og forsøge at få et lån. Det kommer dog typisk an på, hvor meget du skal låne, om det kan lade sig gøre. Skal du lave en renovering til flere hundrede tusinde kroner, er det ikke sikkert banken er med på den. Hvis du f.eks. allerede sidder i et dyrt boliglån.

2. Omlæg lån og brug din friværdi

Bliver din bolig mere værd efter renoveringen? Eller har du allerede opsparet friværdi i huset? Så kan du omlægge lån og bruge din friværdi til at renovere for. Det er en af de bedste måder, idét renten i realkreditinstituttet er forholdsvis lav. 

3. Optag et online lån

Er det ikke muligt at låne penge på de to ovenstående måder? Så kan det være, at du skal overveje et online bank lån eller at betale på afbetaling hos håndværkeren, eller i butikken hvor du køber dine materialer til renoveringen. 

Online banker er der flere af. Det kan være lidt dyrere i rente end at låne penge i banken. Men alternativet er måske, at du skal vente i flere år på at realisere dit drømmehjem?

Overvej dine muligheder og vælg det, der er bedst for dig!

Flere Nyheder