leg med din undulat – så trives den bedst

20 marts 2020 Astrid Pedersen
leg med din undulat - så trives den bedst

Har du netop anskaffet et sæt søde og hyggelige undulater, er du sikkert fuldt ud klar over hvorledes man passer og plejer de små stuefugle. De fleste opdrætter vil altid sørge for, at aftagerne af deres undulater er vel informerede desangående, og derfor har du selvfølgelig allerede skaffet et stort bur med det påkrævede udstyr samt det korrekte foder. Men vidste du, at undulater også har brug for underholdning og aktivering?

Hvordan aktiverer jeg bedst mine undulater?

Undulaten er blandt de fugle, som sætter størst pris på at lege og på at blive udfordret gennem træning. Den lille fugl tilhører papegøje familien, og er dermed blandt de mere intelligente fugle typer. På samme måde som en papegøje eller en parakit kan en undulat lære at efterligne den menneskelige stemme, og med den rette træning også lære at sige op til flere ord.

Der ud over kan du træne din undulat til at udføre forskellige kunster, for eksempel trille med en bold, vandre fra hånd til hånd eller lande på din finger, dit hoved eller dine skuldre. Hvis du træner med din undulat mindst et par gange om ugen, vil du inden for kort tid kunne se store fremskridt. Og undulaten nyder udfordringen og tiden sammen med dig.

Du bør desuden sørge for, at undulaterne har adgang til legetøj i deres bur. På den måde kan dine undulater underholde sig selv når de har lyst – også når du ikke er hjemme. Du kan for eksempel installere en gynge, hænge en klokke op, eller sætte grene fra naturen ind i buret, som fuglene kan bide i og sidde på. Husk dog først at tjekke, at grenene ikke er giftige for undulater. Du kan også hænge et lille spejl op i buret. En undulat er i stand til at genkende et spejlbillede (uden at den dog ved, at det er den selv i spejlet), og det er altid sjovt at se en undulat lege med sit spejl.

Læs mere om undulater på https://dyrebloggen.dk/undulater-en-guide-til-de-populaere-fugle/ 

 

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

Flere Nyheder