Ny inden for jagt? Læs med her

18 March 2022 Marie Pedersen

editorial

Har du altid syntes, at jagt er spændende, men er du aldrig rigtigt kommet i gang? Jagt er både en spændende og udfordrende hobby, hvor der er mange ting man skal forholde sig til. Der er meget forskelligt udstyr, man skal lære at kende og bruge. Som nybegynder kan det være svært at finde rundt i, hvad man bør anskaffe sig. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kommer bedst fra start, efter at du har taget jagttegn.

Jægerens vigtigste udstyr

Forskellige former for jagt kræver forskelligt jagtudstyr. Én af de ting, du altid kan regne som en nødvendighed, er en jagtkniv. Den bruges til at bearbejde dyret med, når det er skudt. Der findes jagtknive til både opbrækning, flåning, partering og trofæbehandling. 

jagtudstyr

Jagtknive kan fås med fast blad eller som foldekniv. En jagtkniv med fast blad har større styrke, et mere stabilt blad og et mere behageligt håndtag end en foldekniv. Til gengæld er en foldekniv nemmere at have med sig rundt, da den i sammenfoldet tilstand næsten ikke fylder noget.

Endnu et tip til nybegynderen er, at investere i en skydestok. Er man meget erfaren, kan man måske klare sig uden, men skydestokken er et glimrende hjælpemiddel, når man skal have ro i sit skud. Når man skal nedlægge et dyr, kræver det fuldt fokus og dyb koncentration. Der skal ikke meget mere end ganske små rystelser til, før våbnet kommer i bevægelse. Det kan ødelægge chancen for at få ram på dyret. En skydestok fås både som mono-, tobens- og trebens. Det er en god idé at overveje, hvilket terræn man skal begå sig i, så man kan vælge den helt rigtige skydestok.

Som nyjæger er det også vigtigt at tænke over sin påklædning, især når man opholder sig uden for i lang tid af gangen. 

More articles