Ny terrassedøre giver mere lys

30 september 2021 Mette Nielsen

Sukker du efter at lukke mere lys ind i din bolig, så er det oplagt at overveje, om nye terrassedøre kan klare den opgave for dig – hvis du udskiftes med gamle mere lukkede terrassedøre, sættes i et helt nyt sted eller erstatter vinduer, så vil du formentlig opleve, at der kommer med sollys ind i din bolig.

Sollys er godt for humøret og for dit indeklima. Det bringer lys og glæde med sig, og du vil få en helt nye oplevelse af dine rum, hvis lyset får lov til at strømme ind. Rigtig mange drømmer om at bo mindre mørk med mere sollys i de snævre hjørner af hjemmet.

Det kan faktisk godt lade sig gøre at bringe mere lys ind i din bolig ved at ændre få ting på bygningens struktur – det kræver lidt planlægning, arbejde og penge. Men det er det hele værd, når først sollyset danser på dit stuegulv.

Giv plads til lyset og naturen

Er du en af dem, der gerne vil bringe mere lys og måske endda natur ind i din bolig, så bør du tænke i måder at ændre din facade på. Her er det oplagte valg at kigge på, hvordan du lukker mere lys ind – og her kan nye terrassedøre spille en stor rolle.

For det første skal du kigge på de terrassedøre, du allerede har. Hvor store er de? Og hvor tillukkede er de? Er de små og tillukkede, kan de udskiftes med større døre med større vinduespartier i. På den måde får solen mere frit spil her.

Bagefter kan du overveje, om du har steder i din bolig, hvor det vil være oplagt at skifte små vinduer ud med terrassedøre. Hvis vinduerne vender ud mod haven eller en terrasse, så vil det måske give god mening at sætte en dør med glas i væggen i stedet for vinduer.

Til sidst kan du også etablere helt nye åbninger, hvor der sættes terrassedøre ind med udgang til gode steder i haven eller på terrassen – det bringer naturen tættere på og lukker lys ind. 

Du skal blot huske at have en rød tråd i den måde, du ombygger på og udskifter terrassedørene, så de har samme udtryk hele huset igennem. Bliv mere inspireret lige her: https://klarvinduer.dk/dore/terrassedore

 

Flere Nyheder