Pårørende til alkoholiker? Få hjælp hos et behandlingscenter

17 October 2019 Astrid Pedersen

editorial

Som pårørende til en alkoholiker kan man let komme til at føle sig ulykkelig og magtesløs. Lever du tilmed under samme tag som en person, som har udviklet et farligt misbrug af alkohol, vil du hver dag føle samme sorg og afmagt – og måske endda være stærkt i tvivl om, hvorledes du hjælper din kæreste eller ægtefælle.

Dette kan du også med rette være. En stor del af misbrugets anatomi handler om benægtelse og fornægtelse. Den misbrugsramte har måske ikke engang over for sig selv erkendt, at der skulle eksistere et problem. Han eller hun kan være så påvirket af alkoholens bedøvende og ødelæggende virkninger, at det at skulle forholde sig til afhængigheden virker ganske uoverskueligt.

Din misbrugsramte pårørende vil derfor typisk reagere med vrede eller afvisning, hvis du forsøger at påpege problemet over for ham eller hende. Og så er det, at mange pårørende tillægger sig en adfærd, som i stedet for at hjælpe den misbrugsramte i stedet sætter vedkommende i stand til uhindret at fortsætte sit misbrug. Du dækker måske over din kæreste, når de ringer fra arbejdet og spørger, hvorfor han eller hun ikke er dukket op. Og du undskylder over for selskabet, når din mand eller kone atter har fået for meget at drikke og er blevet utidig.

Hjælp din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle

Denne adfærd er dog ikke hensigtsmæssig, hvis du virkelig ønsker at hjælpe din nærmeste. Du bør sørge for, at han eller hun kommer i behandling hurtigst muligt. Er der børn inde i billedet, er det ekstra og særligt vigtigt, at I som familie får hjælp. Er du pårørende til alkoholiker, kan du med fordel opsøge Behandlingscenter Søby Park hvis du ønsker hjælp til afvænning af din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle.

Kontakt Behandlingscenter Søby Park via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk og få råd og vejledning fra en af de dygtige misbrugskonsulenter.

More articles