Professionel afgiftning og afrusning på et misbrugscenter

06 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når et menneske kommer ud i et misbrug – eksempelvis af receptpligtig medicin eller af alkohol – rammer misbruget ikke kun personen selv. Også de tætte relationer så som familie og venner kommer til at lide derunder.

Det er forfærdeligt at være vidne til udvikling af et afhængigheds betinget misbrug uanset om der er tale om et substans misbrug eller en afhængighed af for eksempel spil, sex eller shopping. En afhængighed er en afhængighed – og derfor forsvinder et misbrug ikke af sig selv.

Den eneste forskel på et substans misbrug som alkoholisme og pillenarkomani og så de andre typer er, at der til de først nævnte hører en grundig afrusning eller afgiftning forud for et behandlings forløb. Det er utroligt vigtigt, at man ikke forsøger sig med dette på egen hånd. En afrusnings eller afgiftnings proces er utroligt hård for kroppen og for psyken, og det kan være direkte farligt selv at prøve at gennemføre en sådan. Almindelige tømmermænd kan ikke sammenlignes med de abstinenser, man som afhængig af receptpligtig medicin eller alkohol vil opleve når stoffet pludselig er fraværende.

Mennesker, som har gået igennem det, der på moderne dansk kaldes detox og withdrawal, beretter om tilstande som kan minde om influenza, tilsat diarre, opkastninger, smerter i knoglerne, nedtrykthed og depression samt selvmordstanker oven i. Og dette kan sagtens vare i over en uge, hvis der ikke er professionel behandling inde over.

Afgiftning og misbrugsbehandling på et professionelt misbrugscenter

Hvis du således som ven, kæreste eller ægtefælle til en langvarig misbruger gerne vil have vedkommende tilbage på rette spor, bør du tage kontakt til Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien er et af Danmarks mest velrenommerede misbrugscentre, og har mange års erfaring med såvel afgiftning og afrusning som med det efterfølgende behandlings forløb.

Læs mere, og kontakt Behandlingscenter Stien, på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles