Sådan foregår et online lån

Sådan foregår et online lån

Der er som udgangspunkt ikke den store forskel, om du låner penge i en traditionel bank eller i en online bank. Begge udlåner penge, mod at de får et større beløb retur efter et aftalt tidsrum. Forskellen ligger i at en online bank ofte ikke beder om sikkerhed og der er som udgangspunkt er tale om små beløb. Samtidig er låneprocessen i en online bank typisk hurtigere og nemmere end en traditionel bank. En online bank kunne f.eks. være ikanobank.dk/laan

Selve låneproceduren

Selve låneproceduren på et online lån er hurtigt og nemt. Udstyret med et NemID og en computer kan du hurtigt få sendt en ansøgning af sted. En online bank har meget få krav, til at du kan blive godkendt til et lån. Du skal være myndig og være over 18 år. Nogle onlinebanker kræver at du skal være 19-21 år, før du kan låne. Derudover er der et krav om at du ikke må stå i RKi. Nogle få låneudbydere har ikke dette krav, men så vil renterne du skal betale være tilsvarende højere. Du skal have en dansk adresse og en aktiv mailadresse. Uden den vil en online bank ikke kunne sende et lånetilbud. 

Onlinebanken vil ikke spørge dig om, hvad du skal bruge pengene til, men de vil spørge dig om hvor mange penge du ønsker at låne, hvad du tjener og tilbagebetalingstiden. På baggrund af disse oplysninger vil de sende dig et lånetilbud. Sørg for at indhente mere end et tilbud, for at sikre at du ikke har fået et for dyrt lån. 

Det er også en god ide, ikke at falde for fristelsen at låne flere penge end du i første omgang have tænkt dig, blot fordi det er nemt. Det er den fristelse, der for nogle har gjort det svært, at tilbagebetale deres onlinelån.