Sig farvel til misbruget med en professionel alkoholbehandling

17 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Misbrug af alkohol – også populært kendt som alkoholisme – er et kæmpe problem i dagens Danmark. I hundrede tusind vis af danskere skønnes at leve med et alkohol forbrug, som er langt over de grænse værdier, som Sundhedsstyrelsen har sat op for hvor meget alkohol vi bør indtage på ugentlig basis. Og en stor procentdel af disse er ude i et decideret misbrug – det vil sige et overforbrug af alkohol.

Når først forbruget af alkohol er nået til dette stadie, kræves der professionel hjælp til afrusning, afgiftning og afvænning. På dette tidspunkt vil alkoholen nemlig have bemægtiget sig så stor en del af den misbrugsramtes tilværelse, at det vil være tæt på umuligt – faktisk i visse tilfælde direkte risikabelt – at forsøge at gennemføre en afvænning på egen hånd.

Afvænning af alkohol afhængighed tager tid

Det første, du skal gøre dig klart, hvis du ønsker at gennemgå en afvænnings proces og komme ud på den anden side uden afhængighed, er, at det er en proces, som kræver tid og hårdt arbejde. Nogle mennesker tror, at man kan sluge en antabus pille, og på den måde vænne sig af med afhængigheden. Men det er sjældent nogen vellykket strategi. Hvis der ikke tages fat om problemets årsag, vil afhængigheden blive ved med at komme til udtryk, og misbruget vil uvægerligt vende tilbage, i den ene eller den anden form. Derfor er det vigtigt, at du opsøger professionel hjælp, hvis du vil ud af dit hårde alkohol misbrug.

Professionel og kompetent alkoholbehandling i trygge rammer

Det bedste, du kan gøre, er at lade dig indskrive på et misbrugscenter. På den måde kommer du væk fra dit vante miljø, og har adgang til omsorg og støtte hele døgnet rundt. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få behandlingsforløb af typisk fem ugers varighed. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles