Tag med toget tværs over Rusland

20 March 2020 Heidi Kirkebække
Tag med toget tværs over Rusland

Tidens trend dikterer, at udlandsrejser helst skal foregå med tog. Og der er faktisk flere grunde end klimaet, som gør det værd at overveje en ferie på skinner.

Uanset om man er en garvet backpacker, en familie på jagt efter nye fælles oplevelser eller måske lidt af begge dele, kan en tur på verdens længste jernbane tilfredsstille de flestes eventyrlyst.

Den nærmest legendariske Transsibiriske Jernbane løber fra Moskva i den vestlige del af Rusland til Vladivostok ved Stillehavet helt i øst. Toget tilbagelægger mere end 9.000 kilometer på turen over det kæmpemæssige land.

Undervejs går skinnerne gennem Uralbjergene, og her bliver Europa til Asien. Toget kører roligt afsted og indbyder til, at man følger med i landskabets skiften uden for vinduet, får en snak med de lokale, som også benytter toget, tager et slag kort eller henter en kop varm vand fra samovaren i enden af togvognen og laver sig en kop te.  

Tager man turen fra Moskva til Vladivostok i ét stræk, er man undervejs i en lille uges tid, men det kan klart anbefales at tage nogle stop på vejen og opleve det Rusland, som er uden for toget også.

Man kan for eksempel stige af i byen Irkutsk i Sibirien. Når man har oplevet byen, dens markeder og spændende sibiriske kultur, kan kan man tage en tur til verdens dybeste ferskvandssø, Baikalsøen.

Der er rig mulighed for smukke gå- eller deciderede vandreture langs den kæmpemæssige sø, og det er en naturskøn anledning til at røre sig lidt, inden rejsen med tog går videre mod Vladivostok.

Toget kører på Den Transsibiriske Jernbane året rundt, og hvilken årstid, der er bedst til turen, kommer an på, hvad man vil opleve. Hvis man vil nyde synet af den sneklædte sibiriske ødemark, skal man selvsagt rejse om vinteren.

I det tidlige forår er temperaturerne mere tilforladelige, men Baikalsøen er stadig frosset helt til og utrolig smuk. Og helt generelt synes mange, at forår og sommer er gode tidspunkter at opleve Rusland på.

Uanset årstiden kan man være sikker på uforglemmelige oplevelser på Den Transsibiriske Jernbane.

Tjek også disse sider:

https://rejsebloggerne.dk/
https://rejse-glæde.dk/
https://nytomrejser.dk/
https://ferie-nyt.dk/
https://ferie-tips.dk/
https://RejseGnisten.dk/
https://RejseBrevet.dk/
https://TravelGuiden.dk/
https://Rejseminderne.dk/
https://OpdagelsesRejser.dk/
https://forslagtilrejser.dk/
https://ideertilrejsen.dk/

More articles