Ting der SKAL være i ethvert børneværelse

07 July 2022 Lykke Holzmann Søby

editorial

Et barn er den mest dyrebare ting i ethvert hjem, så hvorfor ikke forkæle dem med et værelse, der er blevet lige så nøje planlagt og designet som resten af huset? Indretning af et børneværelse kan være udfordrende, da det vil ændre sig i takt med barnet. Det betyder dog ikke, at du skal spare på stilen. Faktisk åbner det op for en helt ny verden af spændende designmuligheder! Det er den perfekte undskyldning for at være så fed, modig eller magisk, som du vil.

Flotte vægge

Væggene omgiver dit barn når det er på værelset. Derfor er det vigtigt med farverige, sjove og seje vægge. Hvis du er på et budget og bare vil male væggene, så inkorporer en yndlingsnuance på væggene eller bring lyse nuancer i spil.

Alternativt kan du bruge tapet med dit barns yndlingshobbyer eller, hvis du føler dig eventyrlysten, designe dit eget online, som f.eks. bruger familiebilleder. Wall stickers bliver mere og mere populære og der findes et kæmpe udvalg. De er også nemme at skifte ud, når barnet bliver ældre.

børneværelset

Den perfekte seng

Komfort og stil er meget vigtigt, men sengen i værelset skal også være sikker og i den rigtige størrelse til barnets alder og udviklingstrin, samt være noget, de kan vokse med ham eller hende.

De fleste forældre kender til det med at barnet ikke vil gå i seng. Hvorfor skulle de det når der er så mange sjove ting at lave? Måske var det en idé med en temaseng?

Næsten alle temaer, hobbyer og stilarter er repræsenteret i børnesengedesign. Det er blot et spørgsmål om at finde en seng, som dit barn kan lide, som passer til formålet og er inden for dit budget.

Så du har væggene og sengen under kontrol, så hvad er det næste? Opbevaring, selvfølgelig!

Du bør afsætte forskellige områder til legetøj, brætspil, bøger og tøj. Lær dit barn at returnere de ting, de har taget ud, og hvordan det skal organiseres. Gør dette nemmere ved at holde tingene inden for rækkevidde, da knagerækker, kurve og legetøjskister vil blive brugt oftere, hvis de er tilgængelige.

Personlige funktioner

Hvis barnet føler sig hjemme på sit værelse er han mere tilbøjelige til at kanalisere sin kreative og akademiske energi, så det er værd at investere lidt tid på dette.

Der er utallige måder at præge individuelle karakter på et barns værelse, og kun fantasien sætter grænser! Udover at vælge en vægfarve barnet elsker, kan du lave en væg, med f.eks. en stor tavle, til at skrive tegne

Kunstværker og fotos udstillet

Det måske nemmeste, men mest overkommelige og effektive tip, er at bruge lidt tid på at vise deres kunstværker og billeder, på væggene i værelset

I stedet for at hænge et maleri lavet i kunstklassen foran på køleskabet, så sæt det i stedet i en flot ramme og hæng det på væggen. Alternativt kan du fastgøre noget snor hænge tegningerne på den som en tørresnor. Dette ser ikke kun godt ud, men det er superenkelt.

For flere ideer, besøg Littlehugs.dk.

More articles