Tre ting du skal tænke over, når du skal vælge indvendige døre

21 February 2023 Emilie Jacobsen

Når du skal vælge indvendige døre til din bolig, er der en række forskellige overvejelser, som du bør gøre dig. Her kommer vi ind på tre af dem. Artiklen er skrevet i samarbejde med webshoppen melholt.nu, hvor du finder et stort udvalg af indvendige gøre. Se mere her

Privatliv

Først og fremmest er det en god ide at tænke over, hvor meget privatliv du har brug for, at døren giver. Måske tænker du, at pointen med en dør altid er, at den skal give privatliv, men en dør kan for eksempel også bruges til at dæmpe larmen fra et andet rum, forhindre at mados slipper ud og lignende. Det er derfor ikke sikkert, at du har brug for en dør, som du ikke kan se igennem. 

Hvis det ikke er en dør til et soveværelse eller et badeværelse, kan du sagtens overveje, om en fransk dør ikke vil være det rette. 

indvendige døre

Størrelse 

Når du skal købe en ny indvendig dør, bør du også se på, hvor stor en dør du vil have. Du kan selvfølgelig måle døråbningen op, men når du alligevel skal have en ny dør, er det også værd at overveje, om du vil have en større døråbning. En dobbeltdør kan for eksempel give en god overgang mellem to rum, samtidig med at du stadig har mulighed for at lukke af, hvis du ønsker det. 

Design 

Udseendet på døren bør selvfølgelig også altid spille en rolle. For indvendige døre gælder ofte, at vi ikke tænker så meget over dem, hvis de passer ind i husets øvrige stil og indretning, men at vi lægger mærke til dem, hvis de skiller sig ud fra dem. Overvej derfor, hvad der vil passe ind i dit hjem. Overvejer du at sælge indenfor de kommende år, kan det være værd at gå med nogle mere neutrale døre, der falder i fleres smag. 

More articles