Udskiftning af forrude ved svær beskadigelse og splintring

20 april 2020 Astrid Pedersen
Udskiftning af forrude ved svær beskadigelse og splintring

En bils forrude er andet og mere end blot et vindue. Hvis du nogen sinde har prøvet at få smadret forruden på din bil godt og grundigt – for eksempel i et trafik uheld, eller i forbindelse med hærværk – ved du, at forruden ikke knuses som de andre ruder i bilen.

Dette skyldes forrudens unikke og temmelig komplekse design. Forruden adskiller sig fra de øvrige ruder derved, at hvor disse består af et lag hærdet glas, vil en forrude typisk være konstrueret ud af to lag glas, som er limet sammen med et tyndt lag meget stærk film imellem. Denne type rude kaldes også for en laminat rude, og denne konstruktion beskytter såvel føreren af bilen som øvrige passagerer deri mod glas splinter i forbindelse med frontal kollision eller påkørsel.

Samtidig udgør forruden en væsentlig del af bilens sikkerhedsmæssige struktur, hvilket vil sige, at en beskadiget forrude faktisk kompromitterer karosseriets styrke. Og derfor er det vigtigt, at du får udskiftet forruden så hurtigt som muligt, skulle denne gå hen og blive svært beskadiget.

Lad en professionel montør forestå arbejdet med udskiftning af forrude

Til så kritisk en opgave som udskiftning af forrude er det vigtigt at du ikke bare vælger hvem som helst – og med mindre du selv er autoriseret montør af auto glas, bør du aldrig selv forsøge dig med udskiftning af forrude. Det er meget vigtigt, at selve arbejdet udføres i overensstemmelse med fabrikantens anvisninger, således at forruden kan spille sin rolle som en del af karosseriet og dette sikkerhedsmæssige konstruktion på upåklagelig vis. Samtidig er det vigtigt, at forruden i sig selv holder en vis standard.

Når du vælger at lade en montør fra Dansk Bilglas A/S varetage opgaven med udskiftning af forrude, kan du være sikker på, at der udelukkende anvendes ruder af højeste kvalitet. Læs mere på bilglas.dk

Flere Nyheder