Vælg den rette altandør i høj kvalitet

29 April 2022 Astrid Pedersen

Hvis du er i gang med et bygge projekt som inkluderer opførelse eller renovering af altan, er det en god idé at overveje indkøb og installering af en ny altandør. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du finder den rette dør.

Vælg den rette altandør med hensyn til design og kvalitet

Når du skal udvælge din nye altandør bør du først og fremmest tjekke leverandøren. Det er vigtigt at du køber din nye altandør hos en leverandør som kan stå inde for de høje kvalitetsmæssige standarder.

En altandør er nemlig ikke bare en dør. En altandør er en såkaldt yderdør. Det betyder at døren skal kunne holde til lidt af hvert. Selv om klimaet på disse breddegrader ikke er ekstremt, byder de fire årstider i Danmark dog på mange forskellige vejrmæssige udfordringer.

image

Husets yderdøre, her under altandøren, skal kunne holde til nedbør i form af sne, slud, regn og hagl i større mængder. Døren skal være udført i et materiale som kan modstå såvel svingende luft fugtighed og temperatur samt solens skarpe stråler som nemt kan udtørre træværk såfremt dettte ikke er behandlet. Og er din nye altandør indfattet med glas, bør du sikre at ruderne er isolerende, samt at selve indfatningen er tæt.

Der ud over bør du overveje om du ønsker dig en enkeltfaget eller en dobbelt altandør. Sidst nævnte model vil altid være at foretrække hvis du har plads til – og mulighed for – at få monteret sådan én.

Med en dobbelt altandør får du dobbelt så meget lys ind i din bolig som med en enkeltfaget en af slagsen. Du vil kunne smække de dobbelte døre op på vid gab og lufte godt og grundigt ud i stuer og værelser. Og du vil få den maksimale udnyttelse af pladsen på altanen såvel som i det tilhørende rum.

Find din nye altandør på Klarfonster.se.

More articles