Vælg det rette gyngestativ til din hjemmelegeplads

27 december 2020 Astrid Pedersen

editorial

Ingen legeplads uden gyngestativ – så enkelt er det. Gyngestativet er en fast grundbestanddel af en hver legeplads. Det er som regel gyngerne som trækker den længste kø på den lokale legeplads – og det er surt ikke at kunne få lov til at gynge mere end få minutter før den næste i rækken skal til.

Med et gyngestativ kan dine børn gynge så ofte og så længe de lyster, på nøjagtigt de tidspunkter de ønsker. Du kan anskaffe et gyngestativ med flere gynger således at barnet kan gynge sammen med sine søskende eller med sine venner eller veninder. Du kan vælge et gyngestativ med gynger i flere størrelser hvis dine børn er på forskellige alders trin. Og du kan sågar vælge at udruste din gyngestativ med en rutsjebane eller et klatrestativ, eller måske gå hele vejen og investere i et decideret legetårn som integrerer flere forskellige lege redskaber i et.

På den måde kan du skabe en lækker legeplads hjemme i haven, hvor børnene ikke behøver at stå i kø eller frygte intimidering fra større børn. Dine børn vil kunne lege og udfolde sig i deres helt eget tempo – uden stress, og med mulighed for at have jævnaldrende på besøg til uafbrudt og kreativ leg.

Hvilket gyngestativ skal jeg vælge?

Når det kommer til valg af gyngestativ har du flere muligheder. Du kan vælge imellem gyngestativer af træ eller metal – der er fordele og ulemper ved begge dele. Du kan vælge et stort gyngestativ med plads til flere gynger, eller gyngestativ til små børn med kun én gynge. Det er en god idé at tage udgangspunkt i barnets alder og behov når du vælger gyngestativ. Mange gyngestativer kommer med mulighed for udskiftning af gynger hvilket er praktisk da du så kan tilpasse dit gyngestativ efter barnets alder og størrelse. Læs mere om gyngestativer på husblog.dk

Flere Nyheder