Vælg en maler, der ved, hvad han taler om

15 December 2020 Camilla Skøtt

editorial

Skal du bruge en professionel maler til at forestå malerarbejdet i dit hjem, så er der al mulig god grund til at kigge dig godt for – du skal helst ikke vælge én, der ikke ved, hvad han taler om.

Det kan være svært at vælge håndværker, og derfor har vi sat os for at gå de forskellige håndværksfag igennem et efter et – i dag er tiden kommet til malere, og vi har talt med en maler på Frederiksberg for at høre, hvad man skal være opmærksom på, når man vælger en professionel maler til at varetage en maleropgave i hjemmet.

Svaret er enkelt: Du skal vælge én, der ved, hvad han taler om.

Spørg ind til malingtyper

De fleste malere kan finde ud af at male, men hvis du vil have et flot og ensartet resultat uden helligdage, skal du finde en maler, der bruger en maling af god kvalitet, og som kan finde ud af at lappe huller og pudse væggen – der er nemlig ikke noget grimmere end dårligt lappede huller på en nymalet væg.

Kvaliteten af malingen er altafgørende for dit resultat, og derfor kan du med fordel spørge de forskellige malere, du har i kikkerten, hvilken maling de bruger – og ikke mindst hvorfor de bruger den, de gør. I dialogen kan du hurtigt mærke, om det er noget, vedkommende har taget stilling til, eller om han eller hun bruger en specifik maling, fordi den er billig. Billig kan være godt, men som regel er der sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Er du usikker på et givent firma, så spørg din bekendtskabskreds, om de har erfaring med vedkommende, eller brug en side som Trustpilot til at undersøge, hvad tidligere kunder har at sige. Det er en god måde at undersøge, om det er en professionel maler, du har med at gøre.

More articles