Verdens bedste banankage

03 January 2019 Katrin Sørensen

editorial

En velduftende sødme og en lun, saftig krumme. Sprød skorpe og nogle afbalancerede, bitre stykker mørk chokolade. Det er selvfølgelig den perfekte banankage, vi her beskriver. Men hvordan sikrer man sig lige, at den bliver perfekt? Læs med her og få et par gode tips til verdens bedste banankage.

En saftig dej

Det vigtigste er selvfølgelig at have en rigtig god grundopskrift på banankage. Har man først det, kan man altid eksperimentere med den selv og justere her og der. Nogle gange er de bananer man har til rådighed desuden større eller mindre end de plejer, hvilket igen kan føre til, at man må justere lidt på de andre ingredienser. 

Har du styr på din opskrift? Prøv med lidt kanel i dejen eller prøv at skifte lidt af chokoladen ud med nødder, hvis du vil eksperimentere med den. 

Chokoladen skal være mørk

Mange kan bedst lide lys mælkechokolade, hvis det skal spises alene. Ofte er mørk chokolade langt mere bitter en den lyse, og det gør den lidt udskældt blandt slikmunde. Men i denne kage er den bitre smag netop et plus. En banankage kan hurtigt blive meget sød og næsten vammel, hvis man bruger mælkechokolade. Den bitre, mørke chokolade opvejer de søde toner fra banan og sukker og afbalancerer derfor kagen rigtig godt. Det giver simpelthen et bedre slutresultat, hvis man bruger mørk chokolade i sin banankage.

Pynt

Selvom pynt måske ikke har så meget med selve kagens smag at gøre er det alligevel med til at gøre smagsoplevelsen større. Skal du have gæster så prøv at overtræk din banankage med smeltet chokolade og læg bananskiver over inden den størkner. Det ser både festligt og appetitvækkende ud. Du kan også sagtens bare pynte din banankage med glasur og krymmel, men her skal du igen passe på, at det hele ikke bliver for sødt. Prøv for eksempel med en citronglasur eller en kakaoglasur med kaffe.

More articles